Clapham South

HUT were briefed to transform an underutilised carpark into 36 refined residential dwellings in Clapham, South London. The project revises an existing planning permission to deliver a scheme with greater focus on quality of living space, resident amenity, occupier well-being, an enhanced connection to green space and social interaction. The dwellings are organised in three […]

Read more »

Drill Hall

Drill Hall is a substantial renovation and conversion project, transforming an industrial building into co-working offices, cafe and residential apartments in the heart of Mile End. Situated along the busy Mile End Road in the East End of London the former drill hall and vehicle maintenance yard have been substantially extended to provide new accommodation […]

Read more »

Mayfair Apartment

This project included the complete refurbishment of a 3-bedroom apartment located in an iconic part of Mayfair, within a Grade II Listed building, internally connected to the Connaught Hotel. The proposals celebrate the historical features and layout hierarchy, whilst sensibly modernising it with contemporary design to suit the requirements of a modern family. Our involvement […]

Read more »

Homer Row

Redevelopment of site comprising the demolition of the existing building and construction of a new built 5 storey building (ground floor plus 4 floors). The mix-use multi-unit proposals will deliver 7no. high-end residential units between lower ground floor and 4th floor, as well as a commercial unit in the Basement level. The façade design respectfully […]

Read more »

The Ridgeway

A landscape led development for 6 new homes in Cuffley, a green belt village near Welwyn Garden City, Hertfordshire. The existing trees and foliage strongly define the site’s character. HÛT’s design seeks to maintain and develop this with well-considered soft and hard landscaping plans. As few trees as possible will be removed and new ones […]

Read more »

Finchley Road

A respect for the proportions and materials of its neighbours embeds this mixed-use scheme into its town centre location. The existing commercial building is carefully remodelled and extended to provide a modernised commercial unit as well as nine high quality new homes, set around a courtyard of meadow flowers, grasses, and climbing plants, providing an […]

Read more »

St Mary’s Road

A development of four new-build houses on a back-land site in Ealing, West London. Two pairs of semi-detached houses sit around a shared green space with facades set back behind sunken courtyards and elegant railings, in a contemporary play on the arrangement of a classic London square. The gable-ended form unifies the homes with continuous […]

Read more »

Woolacombe House

Set amongst the rural coastline of Devon is Woolacombe House, a single dwelling in an Area of Outstanding Natural Beauty. Much consideration was given to the extension and renovation to create extensive openings for coastal views within a flexible family holiday home. A material palette was selected to work in coexistence with the natural setting […]

Read more »

Vine House

Vine House is a strikingly modern home that has been carefully designed to make the most of its remarkable hillside setting in Dartmouth, Devon. Central to the project’s brief was using local materials with modern construction techniques, creating a home that felt rooted within its surroundings but was undeniably a piece of contemporary design. The […]

Read more »

Sandbanks

Designed as a beach hut, the newly crafted home is set amongst the desirable peninsula of Sandbanks, Dorset. The materials selected for the building were chosen for their ability to blend with the coastal landscape as well as for their capacity to adapt and develop over time, making them more beautiful and interesting. Untreated larch […]

Read more »

De Beauvoir Townhouse

A renovation of a 3-storey mid-terrace townhouse for a musician in De Beauvoir, Hackney. The full house renovation included a reconfiguration of the existing layout, a reinstated entrance hall, reclad existing stair, extended space at ground floor, a garden and ground floor WC. The existing building was modernised; adding underfloor heating, contemporary fittings and high-performance […]

Read more »

The Old School Houses

Situated in the largest National Nature Reserve in the South East of England is The Old School House development, a collection of fourteen new-build houses spread across three landscaped acres of a former 1940’s school grounds. The dwellings exist amongst nature, with two rivers which meander through the nearby village and the dense woodland heath […]

Read more »

Corten Terrace

Not just a rusty metal box stuck on the side, this modest Corten clad addition to a Victorian end-of-terrace house transforms the spaces that flow through it. The main function of this small Corten clad volume, built over a dingy courtyard, is to allow light to flood into the adjoining spaces, and reconnect the house […]

Read more »

Bethnal Green Terrace

The revision of a compact mid-terrace property in Bethnal Green, East London for a busy & growing family. Infilling an existing basement courtyard allowed for more family space and the reinstatement of a back garden at ground level, while a side return extension gives a generous new living space connected to the outdoors. Four walk-on […]

Read more »

Islington Terrace

Located in Islington’s Barnsbury Conservation Area this Grade II Listed town house has been extended to provide additional living space and bring natural light into the dark basement. By reinstating the original plan form to the lower ground floor level it has opened up the previously dark, disjointed spaces to create light living, kitchen and […]

Read more »

Sweet Briar Mews

A development of six new build homes on a brownfield site within the centre of St. Albans. Urban planning and neighbourly constraints were addressed using a palette of traditional materials with a modern approach that won the support of St. Albans Conservation and Design team. Three storey mews houses replace an existing workshop buildings to the […]

Read more »

Primrose Hill Townhouse

The refurbishment of this grade II listed townhouse in Primrose Hill, North London. Construction works have reversed 1960s interventions under which the house was carved into small flats. New features combine with sensitive restoration of historic elements and layouts to bring back character and unity throughout. A mixed palette of material finishes give texture and […]

Read more »

Clapham Townhouse

A contemporary rear extension has been added to this imposing Victorian Townhouse, transforming and opening up the dark internal spaces and reconnecting it to the garden beyond. The use of exposed London stock brick internally adds texture and weight to the new addition. A glass ribbon runs from the upper ground floor, across the green […]

Read more »

Park Town House

A contemporary brick side extension has been added to this family home in Oxford to bring light and an increased sense of space to the existing kitchen and dining area. The linear roof light and vertical glazing bridge the gap between original house and new, framing the view of the garden beyond. The extension houses […]

Read more »

Mile End Terrace

The complete refurbishment and rear extension of an existing Grade II Listed cottage within the Tredegar Square conservation area in Tower Hamlets, East London. The spaces of this compact house are organised by the original listed staircase and have been sensitively restored. Missing period features have been put back in the characteristic ground floor living rooms and first […]

Read more »

Islington Penthouse

With views across Highbury Fields to the east and the London skyline to the West, this penthouse is all about the outlook. Creating a double aspect open-plan living space, HUT introduced a ribbon of concrete that wraps around the space to form kitchen counter, built-in seat and fireplace hearth. Steel framed doors and windows with […]

Read more »

Dalston House

The brief was to create a family house that was minimal but not minimalist, with sleek spaces that still had personality. HÛT addressed the brief by creating a home that preserved the character of the existing building and merged this with exciting modern design. The major architectural addition came in the form of two slick […]

Read more »

HUT on a Roof

Intricately designed and compact, the Hut-on-a-roof feels like an entirely timber mini-building, dropped into the Clerkenwell roof scape. With a sliding glass roof, solar panels, wood-burning stove and sheep’s wool insulation the building takes ideas from both hide-away tree houses and the suburban garden shed, to create an autonomous urban retreat and working kitchen/diner.

Read more »
To top