Printworks House

The Cat A refurbishment of a two-storey office unit in a prominent position on Bermondsey Street, Southwark. Behind the retained facade of an old print works, this tired commercial space has been almost entirely stripped back to its structural bones. Convoluted partitions and bathroom spaces have been removed and new service zones installed to the rear of the basement in order to maximise naturally-lit office space to the front of the plan. A varied palette of exposed concrete, polished metal and fresh paintwork aims to balance a sleek working environment with industrial texture. A little colour is bought in with powder-coated metalwork, feature paintwork and signage, all designed in-house at HUT, while feature light fittings add character. Photography by Heather Hobhouse and CGIs by Daniel Fisher

To top