De Beauvoir Townhouse

A renovation of a 3-storey mid-terrace townhouse for a musician in De Beauvoir, Hackney.

The full house renovation included a reconfiguration of the existing layout, a reinstated entrance hall, reclad existing stair, extended space at ground floor, a garden and ground floor WC. The existing building was modernised; adding underfloor heating, contemporary fittings and high-performance glazing whilst maintaining a number of the original features.

Every opportunity was taken to increase the openness and brightness of the living spaces. The identity of the house and driving force behind its design was in the appreciation of craft, joinery and materials. This is evident in the handcrafted Granby fireplace; the entrance tiles; Douglas fir stair; and the Petersen black brick used externally and internally, all of which appear more beautiful over time.

De Beauvoir Townhouse was shortlisted for the AJ Specification Awards, The Brick Awards, and The NLA Don’t Move Improve Awards.

Type
Location
Status

Press

Residential
Hackney
Complete

Dezeen, Aug 2019
Architect Projects, Sep 2019
Dwell, Nov 2019
Enki, Nov 2019
Home World Design, Nov 2021
Wallpaper* Magazine, Oct 2022
Architecture Today

Client
Structural Engineer
Quantity Surveyor
Part Wall Surveyor
Timber Specialist
Landscape Architect

Private Client
Hardman
Rider Hunt
Alexander Elliot
Hamilton
Tom Massey

To top