Bethnal Green Terrace

The revision of a compact mid-terrace property in Bethnal Green, East London for a busy & growing family. Infilling an existing basement courtyard allowed for more family space and the reinstatement of a back garden at ground level, while a side return extension gives a generous new living space connected to the outdoors. Four walk-on rooflights to the ground floor plate ensure plenty of natural light reaches the basement, while a glass roof to the side extension floods the living room and inner hallway with light too. A timeless palette of smooth grey and white and oak veneer underpin the refurbishment and tie the two living floors together, and colour is dotted about the design. A few special features bring joy to daily family routine: coloured pin-boards integrated in joinery; an alcove homework desk; a colourful balustrade; and a floor-to-ceiling hallway wardrobe with oversize coat hooks. Bethnal Green Townhouse is a 2018 AJ Retrofit Awards finalist.

To top